top of page

"Elämä koostuu tarinoista"

_X8A9233.jpg

Tarinankerronta on esiintymisen

vapautta johon tarvitsee

vain itsensä ja tarinat.

Tarinankerronnassa on kyse mielikuvista ja universaalista taiteesta jota harjoitetaan joka päivä.

Ilkka Hautala on järjestänyt tarinankerronnallisia esityksiä, koulutuksia, sekä tapahtumia vuodesta 2011 lähtien jotta hauskanpidon ja viisauden taito kukoistaisi

Ohjelmistossa:

Eläintarinoista esiintymistaitoon

230164378_509375533494996_6144193076638349302_n.jpg

Eläintarinat toimivat ikään katsomatta. Niiden kautta on opeteltu puhetaitoa muinaisista ajoista lähtien ja tätä nykyä toimivat erityisesti lastenkulttuurissa pedagogisina sekä viihdyttävinä kertomuksina

Esitys on 30-40 minuuttia pitkä ja sisältää kertomuksia sekä musiikkia.

Tilaa esitys tai koulutus

Menneet esitykset:

SAUNA

Sauna on suomalaisen kulttuurin peruskiviä ja tämä esitys tapahtuu tässä alkuperäisimmässä temppelissä.

Teos koostuu elementaarisista syntysanoista ja historiallisista kertomuksista, kuinka sauna on muokannut suomalaisen mielenlaadun ja kulttuurin.


Kesto kokonaisuudessaa 1 tunti

KATASTROFI

Katastrofi on kertojan ja hänen alitajuntansa välinen dialogi; Tarinankerrontaesitys joka käsittelee valintoja katastrofien äärellä, niin henkilökohtaisella kuin yhteiskunnallisella tasolla.

 

Esitys tutkii inhimillisiä heikkouksia suhteessa katastrofeihin joita ympärillämme tapahtuu. Teemansa mukaisesti, yleisöllä on myös vapaus vaikuttaa, mitä he näkevät ja kuulevat.

Käsikirjoitus: Ilkka Hautala
Ohjaus: Liila Jokelin

Kesto 35-40 min

KARHU

Karhu on tarinankerronta- ja musiikkiesitys, joka käsittelee karhun mytologiaa ja pohjoisten kansojen siihen liittämiä uskomuksia joihin vahvasti kuuluu esimerkiksi peijaiskulttuuri.

Esityksen lähtökohtana on kertojan oma suhde pelkoon. Miksi tämä petoeläin herättää niin paljon pelkoa ja tunkeutuu myös uniin? Miksi alkukansat ovat koettaneet voittaa karhun ja oliko heillä tämän takia terveempi suhde luontoon?

Tarinankertojana toimii Ilkka Hautala ja muusikkona Liila Jokelin

Esityksen kesto: noin. 30 min

JÄÄ SULAA!

Jää sulaa! On alun perin keväällä 2018 Maailma kylässä -festivaalille Kulturkontakt Nordin tilauksesta luotu, Agenda 2030:n inspiroima koko perheen työpaja.

Jää sulaa! on monta asiaa yhdessä tiiviissä paketissa: rakennustyöpaja, osallistava teatteri/tarinankerrontaesitys sekä musiikkityöpaja lapsille.

 

Esityksessä kuullaan tarinoita pohjoisesta, jäästä, vedestä, luonnonhengistä ja ihmisistä. Lapset voivat ottaa aktiivisesti osaa tarinoihin luomalla muusikon avulla äänimaailmoja, etsimällä ratkaisuja lämpenevän maailman haasteisiin, sekä pääsevät rakentamaan jäälinnan. 

Kaarina_aaltotunnus_vaaka_musta_RGB-e1545159273235.jpeg
bottom of page